Edge levert kantoor Rijksvastgoedbedrijf in Eindhoven op

Edge heeft het nieuwe kantoor voor het Rijksvastgoedbedrijf in Eindhoven opgeleverd.

Het voormalige bankgebouw in het centrum van Eindhoven is getransformeerd tot een ‘smart’ en duurzaam kantoorgebouw, waarbij de originele kenmerken van het gebouw zijn behouden.

Het gebouw was dringend toe aan een uitgebreide herontwikkeling. De uitgangspunten daarbij waren respect voor het onderscheidende karakter van het oorspronkelijke ontwerp en het behouden van elementen daarvan, zoals de iconische klok op de torengevel.

Edge heeft het complex herontwikkeld naar een gezond, duurzaam en flexibel kantoorgebouw. Het originele gebouw is gestript tot op het betonskelet, waarvan meer dan 80% is hergebruikt in het nieuwe ontwerp. UNStudio ontwierp het gebouw, dat 32.000 m² beslaat en is voorzien van de nieuwste generatie technische installaties.

Het kantoor heeft een Breeam-NL Excellent duurzaamheidslabel en wordt opgeleverd zonder aardgasaansluiting. Het beschikt over zonnepanelen, een klimaatsystemen, led-verlichting, sensortechnologie en een energiezuinige warmte- en koudeopslag.

De herontwikkeling sluit aan op de visie van de gemeente Eindhoven om het stationsgebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken.