Ebbingehof, Trebbe en VanWonen tekenen voor Ebbingehof in Groningen

Na een jarenlange samenwerking door stichting Ebbingehof, Moriko Kira Architects en gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen, werd vrijdag de laatste stap gezet richting realisatie van wooncomplex Ebbingehof.

Het plan is dat binnen anderhalf jaar tijd zich in het Ebbingekwartier, op het voormalige Circus-, Boden- en Gasfabriekterrein, de bijzondere moderne woongemeenschap Ebbingehof ontvouwt, met veertig huurappartementen voor 50-plussers, waarvan 10 appartementen voor sociale huur.

Met het nieuwe complex wordt invulling gegeven aan de laatste fase van de bouw op de volledig ondergrondse parkeergarage Boterdiep.

Ebbingehof is een initiatief van aspirant-bewoners verenigd in de stichting Ebbingehof. In samenwerking met architect Moriko Kira Architects en VanWonen is een plan ontstaan om een woongemeenschap voor 50-plussers te ontwikkelen dat volledig aansluit bij de wensen en visie zoals de toekomstige bewoners voor ogen hebben. Belangrijke pijlers in de ontwikkeling zijn autonomie, betrokkenheid en zingeving. VanWonen geeft hiermee invulling aan haar missie om woningen en leefomgevingen te creëren waarin iedereen zich thuis voelt.

Stichting Ebbingehof biedt 50-plussers een plek in de moderne gemeenschap, vanuit het ‘Noaberschap’ gedachtengoed.

Het complex komt naast het Student Hotel en tegenover een basisschool die in aanbouw is. De stichting wordt eigenaar van het appartementengebouw, waardoor het beheer in eigen handen blijft. Inmiddels is van de veertig huurwoningen driekwart verhuurd. De sociale huurwoningen zijn toegewezen. De realisatie door Trebbe zal aankomende maand van start gaan.