ERES koopt 113 eengezinswoningen en 98 garages voor € 26 mln

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft de Kairos Portfolio voor ruim € 26 mln verkocht aan European Residential Real Estate Investment Trust (ERES).

De woningportefeuille bestaat uit 113 eengezinswoningen en 98 garages, verspreid over vijf locaties in Nederland. De woningen zijn gebouwd tussen 1997 en 2005 en staan in Emmen, Enschede, Hardenberg, Hoogezand en Maastricht.  

“De overname van de Kairos Portfolio is het bewijs van ons vermogen om aantrekkelijke activa toe te voegen aan onze groeiende portefeuille”, aldus Phillip Burns, CEO van ERES. "We zijn verheugd om weer een transactie af te ronden met Syntrus Achmea." Door deze aankoop groeit de ERES vastgoedportefeuille naar 5.752 woningen. Het bezit zal worden beheerd door dochteronderneming CANLiving.

Volgens ABC Capital, begeleider van de verkoop, was er voor de portefeuille veel belangstelling van investeerders uit binnen- en buitenland. ‘Hieruit blijkt het bestendige vertrouwen in de Nederlandse woningbeleggingsmarkt”, aldus Vincent Walland, adjunct-directeur bij ABC Capital.

De juridische afwikkeling was in handen van Core Notariaat. ERES werd bij deze aankoop (juridisch) geadviseerd door Loyens & Loeff.  

img
Redacteur
Profiel