DuurzaamWonen en Hercuton realiseren Servicecentrum Interzorg

Hercuton heeft opdracht gekregen van ontwikkelaar DuurzaamWonen om het nieuwe Servicecentrum voor Interzorg turn-key te realiseren.

Interzorg gaat het pand op het Messchenveld in Assen huren en vanuit deze plek onderscheidende facilitaire diensten organiseren. Het nieuwe Servicecentrum gaat ervoor zorgen dat alle negen woonlocaties ook echt voor wonen en zorg worden ingericht. De facilitaire en niet-zorg gerelateerde diensten zoals wasgoed, eten en drinken en logistiek worden verplaatst onder één dak. Zorgmedewerkers krijgen zo meer tijd voor de zorg. Interzorg vergroot hiermee het welzijn van haar cliënten.

DuurzaamWonen vond in Hercuton de innovatieve full-service bouwer om de samenwerking mee aan te gaan. Het nieuwe Servicecentrum heeft een bouwoppervlakte van 3695 m². De nieuwbouw bestaat uit een bedrijfsruimte met kantoor, een laad- en loskuil en ook het buitenterrein zal door Hercuton volledig turn-key gerealiseerd worden. Vanaf de eerste schets tot en met de sleutelklare oplevering is Hercuton betrokken. De nieuwbouw past binnen de visie van DuurzaamWonen om duurzaam vastgoed te ontwikkelen en voldoet volledig aan de duurzaamheidswensen van Interzorg.

Het pand wordt een combinatie van beton, staal en hout. De gevel wordt deels uitgevoerd in baksteen en zorgt met accenten in hout voor een warme en stijlvolle uitstraling. Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor dit soort hybride projecten. Zij zijn sinds het voortraject nauw betrokken bij deze nieuwbouw.

Het ontwerp is afkomstig van Hercuton. DuurzaamBouwen verzorgt de projectontwikkeling en bouwbegeleiding. Hercuton startte in mei met de grondwerkzaamheden. De oplevering vindt in het 2e kwartaal van 2020 plaats.