Dokvast realiseert circulair woningbouwproject in IJburg

De Oisterwijkse ontwikkelaar en investeerder Dokvast heeft het circulaire woningbouwproject Juf Nienke op Amsterdam-IJburg gekocht van BuildingForLife en Cascade.

Juf Nienke omvat de bouw van 61 appartementen aan de entree van het toekomstige Centrumeiland van Amsterdam-IJburg. Voor de helft betreft het middenhuurwoningen die specifiek zullen worden toegewezen aan zorgverleners, leraren en andere maatschappelijke dienstverleners. Daarnaast wordt 750 m2 aan commerciele ruimte gerealiseerd. 

Deze ontwikkeling van in totaal 7.400 m2 is kortgeleden overgenomen van ontwikkelaar BuildingForLife en Cascade (Stichting CRCL). Het complex wordt op basis van een ontwerp van Rau Architects en Search Architecten volledig circulair ontwikkeld en is geheel energieneutraal. Bij de bouw worden hergebruikte en gerecyclede materialen met een lage milieubelasting en volledig hernieuwbare materialen. Het pand wordt opgebouwd met een slimme schakeling van geprefabriceerde CLT-units. De industriele voormontage komt in handen van Barli Systeembouw. In de zomer van 2020 wordt gestart met de bouw. 

img
Redacteur
Profiel