Distributiecentrum in Alblasserdam uitvalsbasis voor Kubota

Kubota, producent van landbouwmachines, heeft een overeenkomst afgesloten voor de huur van 38.000 m2  in het Alblasserdam Logistics Centre (65.000 m2) en realiseert daarmee een nieuwe uitvalsbasis voor de Noord-Europese markt.

Het Alblasserdam Logistics Centre is door Goodman ontwikkeld op een voormalig industrieterrein pal naast de containerterminal van BCTN. Bij de ontwikkeling van het logistieke pand in Alblasserdam stond duurzaamheid centraal, volgens Olav Laurensse van Goodman: ‘Naast de herontwikkeling van industriële grond, is ook het nieuwe centrum zelf uitermate duurzaam. Zo ligt op het dak ruim 33.000 m2 zonnepanelen.’ Het logistiek centrum werd bekroond met het Breeam Excellent-duurzaamheidscertificaat. Het volledige traject van ontwikkeling tot en met realisatie nam minder dan drie jaar in beslag.

Goodman ontwikkelt en beheert logistiek vastgoed in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Brazilië.  Met een totaal beheerd vermogen van €34 mld en 366 eigendommen in beheer is Goodman de grootste vastgoedgroep gespecialiseerd in logistiek en bedrijfsvastgoed genoteerd op de Australian Securities Exchange.

img
Redacteur
Profiel