Deutsche Hypo REECOX Nederland: 0,6% verlies ten opzichte van voorgaande jaar.

De Deutsche Hypo REECOX Nederland heeft slechts 0,6% verloren ten opzichte van dezelfde maand van het voorgaande jaar.

Het vierde kwartaal, waarin de index met 1,0 % steeg en nu 190,4 punten bedraagt, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze ontwikkeling. Ook de Deutsche Hypo Euro-Score, die de economische vastgoedwaarden van alle zes onderzochte Europese markten samenvat, sloot het jaar positief af met een groei van 2,7 % tot 235,2 punten.

“Met een transactievolume van € 20 mrd hebben we een van de hoogste omzetjaren in de vastgoedmarkt achter ons liggen. De blijvend lage rentetarieven en de investeringsdruk van institutionele beleggers blijven de markt aansporen bij gebrek aan aantrekkelijke investeringsalternatieven", zo verklaart Wouter de Bever, hoofd van het Amsterdamse filiaal van de Deutsche Hypo.

De REECOX presenteert elk kwartaal de ontwikkeling van de vastgoedeconomie in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Spanje en Nederland. De berekening wordt voor elk van de zes landen gemaakt met behulp van vijf inputvariabelen. In Nederland zijn dit de AEX 25, FTSE EPRA/NAREIT Netherlands, de Economic Sentiment Indicator van de Europese Commissie voor Nederland (ESI), de basisrentevoet van de ECB en de rentevoet op tienjarige Nederlandse staatsobligaties. Deze positieve ontwikkeling wordt veroorzaakt door alle inputvariabelen.

 

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen