DHG houdt logistiek vastgoed voortaan in eigendom

DHG heeft de strategische beslissing genomen om een robuuste portefeuille van geavanceerd Smartlog-vastgoed in eigendom te houden en zelf te beheren.

Van verkoop aan externe beleggers zal voortaan geen sprake meer zijn. In de periode 2019-2022 deed DHG nog drie grote verkopen. Daarna is de keuze gemaakt de Smartlogs in belegging te houden. Voor de financiering is in totaal voor € 625 mln aan zogeheten groene leningen opgehaald bij een bankensyndicaat bestaande uit Aareal Bank, ABN Amro en Rabobank. Daarmee financiert DHG zowel de voltooide, als reeds geplande projecten. Op dit moment is 500.000 m2 in aanbouw op verschillende locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam. Doel is nieuwe logistieke locaties te verwerven om daarmee de portefeuille te laten groeien naar een omvang van 1,5 tot 2 mln m2.

Van Lanschot Kempen trad op als financieel adviseur. “Begin dit jaar hebben wij met DHG meerdere opties onderzocht om toekomstbestendige financiering aan te trekken. We zijn trots op dit resultaat waarmee DHG de financiële capaciteit heeft om haar pijplijn van duurzame logistieke vastgoedprojecten verder te ontwikkelen”, aldus Guus de Haan, hoofd Debt Advisory bij Van Lanschot Kempen.

De logistieke portefeuille van DHG omvat dertien logistieke vastgoedobjecten met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 500.000 m² op logistieke hotspots in Nederland. De distributiecentra zijn ontworpen met oog op innovatie en duurzaamheid en voldoen aan de Paris Proof-eisen van de Dutch Green Building Council. Hierdoor kon de transactie gestructureerd worden als een groene lening. De transactie is een van de grootste Green Loans in de Europese vastgoedsector in 2023.

 

img
Redacteur
Profiel