Cromwell vernieuwt huurovereenkomst met Nationale-Nederlanden

Cromwell Property Group heeft de huurovereenkomst met Nationale-Nederlanden vernieuwd en uitgebreid in de Haagse Poort in Den Haag. 

Nationale-Nederlanden heeft haar huidige huurovereenkomst voor 16.130 m² kantoorruimte verlengd. Daarnaast heeft zij 4913 m² kantoorruimte bijgehuurd.

Nationale-Nederlanden is een onderdeel van het beursgenoteerde NN Group, een internationale financiële dienstverlener, actief in 18 landen met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Onderdeel van NN Group is NN Investments met wereldwijd € 260 mrd asset under management.

Met een grootte van 68.502 m² kantoorruimte en 1033 parkeerplaatsen is de Haagse Poort een van de grootste kantoorgebouwen van Den Haag. Naast Nationale-Nederlanden is CB&I (McDermott) gevestigd in het gebouw. Valad - een investment manager die later is overgenomen door Cromwell - kocht het in 2015 voor € 114,6 mln (Kadaster) van Evans Randall. De Ierse belegger had er 9 jaar eerder € 203 mln voor neergeteld.

De Haagse Poort ligt in het Haagse Beatrixkwartier, het belangrijkste zakencentrum van Den Haag. Het gebouw bestaat uit 16 verdiepingen verdeeld over een hoogbouw- en een laagbouwkant die zijn verbonden door een boog over de A12.

Wouter Zwetsloot, head of Benelux, Cromwell: ‘Als onderdeel van de overeenkomst zullen we enkele werkzaamheden aan het gebouw uitvoeren, zoals het upgraden van het restaurant en de hoge entreehal, het installeren van extra oplaadpunten voor auto's en het leveren van 30 elektrische fietsen.’

Redept heeft Nationale Nederlanden geadviseerd gedurende deze transactie.