Valad koopt Haagse Poort

Valad Netherlands Diversified Partnership verwerft Haagse Poort, een kantoorgebouw van 68.500 m² in Den Haag.

Valad Netherlands Diversified Partnership verwerft Haagse Poort, een kantoorgebouw van 68.500 m² in Den Haag.

Valad Europe heeft in opdracht van Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP) de Haagse Poort, een kantoorgebouw van 68.500 m² in Den Haag, verworven. Dit is tot nu toe de grootste single asset kantorentransactie in Nederland dit jaar.

Verkoper is Evans Randall, die het gebouw in 2006 kocht voor € 203 mln.

De Haagse Poort bestaat uit 68.500 m² aan kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte, verdeeld over achttien verdiepingen in het hoogbouwdeel, zeven verdiepingen in het laagbouwdeel en 1000 parkeerplaatsen. Het gebouw heeft in 2013–2014 een uitgebreide renovatie ondergaan. De Haagse Poort is over de A12 gebouwd, de hoofdsnelweg naar Den Haag. Het gebouw is op dit moment bijna volledig verhuurd. De belangrijkste huurders Nationale Nederlanden en CB&I hebben hier hun hoofdkantoor.

Mark McLaughlin, managing director Valad Benelux: 'Dit is onze derde acquisitie voor VNDP sinds de lancering eerder dit jaar. Het brengt de totale investeringen van het fonds op meer dan € 300 mln. De Haagse Poort ligt in het Beatrixkwartier, hét zakendistrict van Den Haag, en is daarmee een mooie aanvulling op de groeiende portefeuille van VNDP.'

Valad Europe werd bij de verkoop bijgestaan door BNP Paribas RE/Nadorp Investment Services en de verkoper werd bijgestaan door CBRE.