Cording en Warburg-HIH starten Benelux fonds voor Helaba en SV SparkassenVersicherung

Cording Real Estate Group heeft samen met Warburg HIH Invest Real Estate het "Benelux Commercial Real Estate Fund" gestart.

Het Open-End Special Real Estate Fonds is opgericht voor Helaba Invest en SV SparkasseVersicherung en investeert in kantoor- en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg.

Het beoogde bruto fondsvolume bedraagt € 300 mln, waarvan ongeveer € 200 mln equity. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.

De focus van het 'Benelux Commercial Real Estate Fund’ zijn objecten met een gediversificeerde cashflow op A-locaties en in economisch sterke steden. De panden zullen ieder een investering vergen van tussen de € 10 mln en € 40 mln. Cording zal daarna het asset management, inclusief de verhuur, voor de panden verzorgen. De eerste aankoop voor het fonds is al in voorbereiding.

Onno Scheij, sinds 2015 Hoofd Benelux bij Cording: “Cording is uitstekend gepositioneerd in de Benelux. Met het lokale team kunnen we ter plekke interessante investment-panden voor het fonds identificeren, aankopen en managen. Daarnaast hebben we onlangs het team voor deze regio, vanwege de aanhoudende groei, met vier vastgoedspecialisten uitgebreid.”

Andreas Schütz, Senior Fund Manager bij Warburg-HIH Invest Real Estate: "Wij zijn al vele jaren op de Nederlandse markt actief. Bovendien hebben wij beleggingen in België. Met het gezamenlijke fonds versterken we het belang in de Benelux. Wij kunnen hierbij op een partner bouwen met een bewezen staat van dienst die over een zeer goed lokaal netwerk beschikt.”

Cording Real Estate Group is een Europese vastgoed investment en asset manager met focus op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux.