Coltavast realiseert 122 appartementen in Leidsche Rijn

De gemeente Utrecht heeft SBB Ontwikkelen en Bouwen (Smit’s Bouwbedrijf) en Coltavast geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel I5 in Leidsche Rijn Centrum.

Het winnende plan ‘Familiste`re’ omvat 122 appartementen in het middeldure huursegment, 60 ondergrondse parkeerplaatsen en 300 m² commerciële ruimten. Coltavast zal het gehele complex opnemen in zijn portefeuille. De inspiratiebron voor dit project is de Familiste`re in Guise: een voorbeeld voor collectief wonen uit de 19e eeuw, gebouwd door Jean-Baptiste Andre Godin. Centraal in het plan staat een gemeenschappelijk overdekt atrium, dat bewoners stimuleert tot ontmoeting, community, tuinieren en beweging.

Met behulp van Hiensch is een energieconcept ontwikkeld, een combinatie van PV-panelen en een WKO-installatie met luchtwarmtepompen. Nibe werkte mee aan een selectie van circulaire materialen en Urban Sync creëerde de prikkels om gemeenschappen, beweging, ontspanning en gezonde voeding te stimuleren.

Okra Landschapsarchitecten ontwierp, naast het gedeelde groen in het atrium, een natuurdak. Het gehele dak is groen, met 100% inheemse plantensoorten, een insectenhotel en nestlocaties. Regenwater wordt opgevangen door het groene dak en retentiekratten. Een deel van dit water wordt gebruikt om de planten in het atrium water te geven.

Leidsche Rijn Centrum wordt een stevig bebouwd stedelijk gebied met de daarbij horende, ruim aanwezige, kwaliteiten zoals parken, scholen, winkels, cultuur en veel ruimte voor voetgangers en fietsen. Familiste`re is ontworpen door architectenbureaus De Zwarte Hond en Faro.

Laatste nieuws

Evenementen