Cofinimmo verwerft zorgcomplex in Hattem

Cofinimmo heeft alle aandelen  van de vennootschap die eigenares is van de nieuw gebouwde zorgsite Hof van Blom in Hattem verworven.

De conventionele waarde van de site voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer € 13 miljoen.

Het recent opgeleverde complex van ongeveer 5200 m² is gelegen in een woonzorgzone, waar bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen en waar extra aandacht wordt besteed aan wooncomfort en duurzaamheid.

Het bestaat uit drie delen waar specifieke zorgdiensten worden aangeboden: een woonzorgcentrum met 32 bedden, een gedeelte met 22 assistentiewoningen en een huisartsenpraktijk. De huisartsenpraktijk wordt elektrisch verwarmd door middel van PV-panelen en een warmtepomp. Het woonzorgcentrum zal samen met de 22 assistentiewoningen aangesloten worden op het gasnet met een nieuwe centrale verwarmingsinstallatie. Het complex zal een energielabel van minstens niveau A verkrijgen.

De verkoper is Nijhuis Bouw uit Rijssen die het project Hof van Blom tevens volledig ontwikkeld en gerealiseerd heeft. Het woonzorgcentrum is verhuurd aan de uitbater Het Baken, terwijl de huisartsenpraktijk verhuurd is aan Maatschap Huisartsenpraktijk Hof van Blom. Het gedeelte met assistentiewoningen is verhuurd aan Beter Thuis Wonen, een private uitbater in zelfstandige woningen voor ouderen met een zorgindicatie. De drie huurovereenkomsten zijn van het type dubbel netto1 . De gewogen gemiddelde resterende looptijd van de huurovereenkomsten voor deze drie delen bedraagt 14 jaar. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.  

Realfort heeft Nijhuis geadviseerd en begeleid bij het gehele proces, van contracteren huurders tot en met de aandelentransactie. Loyens & Loeff en Barnsteen Advocatuur hebben Nijhuis geadviseerd.