Coffeecompany om huurverlaging naar rechter

Coffeecompany is naar de rechter gestapt om huurverlaging af te dwingen voor een aantal winkels.

Coffeecompany is naar de rechter gestapt om huurverlaging af te dwingen voor een aantal winkels.

Volgens het FD is de huurverlaging gebaseerd op een onderzoek van horecamakelaar Klaassen Horeca uit Rosmalen. In sommige gevallen zou de huur volgens de koffieketen 50% lager kunnen uitvallen.

Minstens twee verhuurders die weigeren in te stemmen met de verlaging moeten zich voor de rechter verantwoorden. Een onafhankelijke makelaar moet bepalen wat een redelijke huurprijs is, gebaseerd op huren van omliggende panden.

Volgens algemeen directeur Stefan Swart van Coffeecompany is het normaal om na het verlopen van de eerste huurtermijn de huurprijzen eenmalig te herzien. Het huurrecht biedt die mogelijkheid. De afgelopen jaren zijn winkelpanden minder waard geworden en daarmee de huren ook.

Coffeecompany werd in 1996 opgericht in Amsterdam en heeft inmiddels 37 vestigingen. De keten werd eind 2011 overgenomen door DE Master Blenders (voorheen Douwe Egberts).
DE Master Blenders werd in 2012 naar de beurs gebracht, maar eind 2013 er weer afgehaald door een groep Duitse investeerders onder leiding van Joh. A. Benckiser (JAB). In mei 2014 maakten DE Master Blenders 1753 en het Amerikaanse Mondelez bekend hun koffieactiviteiten te willen samenvoegen. DE Master Blenders kondigde in september aan zijn eigen winkels en cafés te willen sluiten, maar over Coffeecompany werd niets gezegd.

Links: