Changes verkoopt 600 woningen in Amsterdam Zuidoost aan internationale belegger

Na de realisatie van 500 appartementen aan het August Allebéplein (Nieuw-West) is overeenstemming bereikt met een internationale institutionele belegger over de aankoop van een tweede gebouw met 596 appartementen in Amsterdam-Zuidoost.

Het gebouw aan de Bijlmerdreef is reeds in aanbouw en wordt naar verwachting in december 2018 door bouwer BAM opgeleverd. Een groot aantal huurders heeft zich reeds aangemeld.

Capital Value begeleidde Changes bij de verkoop. Rubens Capital Partners heeft de transactie geïnitieerd namens koper en is verantwoordelijk voor het asset management. Rubens Capital partners is een in Amsterdam gevestigde asset en investment manager met circa € 2,25 mrd assets onder management.
De juridische begeleiding was in handen van Houthoff Buruma (namens koper) en Loyens & Loeff en DLA Piper (namens verkoper).

10 jaar exploiteren
Changes breidt haar woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar verder uit. Changes creëert toekomstperspectief voor werkende jongeren vanuit het concept ‘Werken, Wonen, Leren en Leven’. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de betaalbaarheid van de woonruimte, de uitgebreide gemeenschappelijke ruimten en faciliteiten, alsmede het aanbod van allerlei mogelijke facultatieve diensten ('living as a service'). Changes Beheer zal het gebouw voor de koper minimaal 10 jaar blijven beheren en exploiteren, overeenkomstig het Changes beheer concept. Meer dan 5.000 huurders hebben zich reeds ingeschreven.

De nieuw te bouwen zelfstandige wooneenheden hebben een oppervlakte van circa 30 m² en hebben ieder een eigen keuken met koelkast en kookplaat, een laminaatvloer en een volledig ingerichte badkamer met toilet. De kale huurprijs ligt op circa € 590 per maand, dat is ruim onder de prijs die volgens het puntensysteem gevraagd mag worden.

Maatschappelijke carrière
Ralph Mamadeus, initiatiefnemer en CEO van Changes: “Het concept ‘Werken, Wonen, Leren en Leven’ van Changes is ontstaan vanuit de enorme behoefte aan betaalbare huurwoningen voor werkende jongeren van 18 tot 30 jaar. Onderzoek laat zien dat het ontberen van woonruimte de maatschappelijke carrière van deze doelgroep in de weg staat. Zo zijn het ongewenste verloop en het ziekteverzuim onder deze doelgroep fors hoger dan het landelijk gemiddelde."

Amsterdam telt in totaal 180.000 jongeren, waarvan 40.000 werkenden met maximaal een MBO-opleiding. Projectbureau Amsterdam heeft onderzocht dat binnen deze groep 13.000 jongeren dagelijks actief zoeken naar geschikte, betaalbare woonruimte en dat deze jongeren gemiddeld meer dan 10 jaar nodig hebben om een vaste woonplek te vinden.

Oplopend woningtekort
"Ons all-in-woonconcept voorziet in de specifieke behoeften van de hedendaagse jongere, het zogenaamde living as a service", vervolgt Mamadeus. "Het geeft antwoord op het oplopende woningtekort binnen deze groep en op het aanpakken van de aantoonbare sociale en maatschappelijke schade die de situatie met zich brengt voor omgeving en maatschappij. Het is ons doel om bij te dragen aan toekomstperspectief van de werkende jongeren, in Amsterdam en in de andere grote steden van het land.”

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Wij zien nog steeds nieuwe buitenlandse investeerders toetreden tot de Nederlandse woningmarkt. Veel buitenlandse pensioenfondsen uit Duitsland, Azië en de Verenigde Staten hebben vertrouwen in de lange termijn en stabiele rendementen op de Nederlandse woningmarkt. Naar verwachting zal deze trend zich in 2018 verder doorzetten.”

Laatste nieuws

Evenementen