Certitudo breidt positie Paasheuvelweg Amsterdam Zuidoost uit

Certitudo Capital heeft de positie aan de Paasheuvelweg in Amsterdam Zuidoost versterkt door de aankoop van Paasheuvelweg 44-46.

Certitudo Capital verwerft het kavel van 1558 m² aan Paasheuvelweg 44-46 om hier een grootschalige nieuwbouwontwikkeling van ca. 100 woningen te realiseren. De bouw zal starten in het vierde kwartaal van 2022 en de oplevering is verwacht voor het derde kwartaal van 2024. Paasheuvelweg 44-46 is onderdeel van ‘Paasheuvel Village’, een gebiedsontwikkeling in Holendrecht als onderdeel van Amsterdam-Zuidoost - Amstel III. Dit gebied wordt getransformeerd tot nieuwe stadswijk met in totaal meer dan 700 woningen. Tot het einde van 2021 zal het aangekochte object worden gebruikt door verkoper Drukkerij en Uitgeversmaatschappij Buijten en Schipperheijn.

Tessa Kuiten, Managing Director Certitudo Capital: “Certitudo Capital heeft reeds meerdere posities in ‘Paasheuvel Village’ aangekocht, met als doel een grootschalige gebiedstransformatie mogelijk te maken.” Het merendeel van de posities in eigendom van Certitudo Capital in het gebied ‘Paasheuvel Village’ zijn onderdeel van een nieuwbouwprogramma kantoren, woningen en voorzieningen van in totaal ca. 80.000 m2. De overige posities aan de Paasheuvelweg 3 & 5 zijn langjarig verhuurde kantoorgebouwen.”

Het Paasheuvelweggebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Amstel III in Amsterdam-Zuidoost. Dit kantoren- en bedrijvengebied wordt de komende jaren door de gemeente Amsterdam en diverse ontwikkelaars, waaronder Certitudo Capital, getransformeerd naar een levendige, moderne stadswijk met woningen, kantoren en voorzieningen. 

Het object aan de Paasheuvelweg 44-46 is verkocht door Sneep beheer. Simmons & Simmons, LLP adviseerde Certitudo Capital bij de transactie.