Certitudo bouwt 560 woningen in Amsterdam ZO

Certitudo Capital en gemeente Amsterdam ondertekenen een overeenkomst voor de ontwikkeling aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16 in Amstel III in Amsterdam-Zuidoost.

Aan het Hondsrugpark ontwikkelt Certitudo Capital 560 woningen (een aanzienlijk deel van de 1600 woningen die Certitudo Capital hier in totaal zal bouwen), 1000 m² voorzieningen en een openbare ondergrondse parkeervoorziening. Deze mixed-use gebiedsontwikkeling draagt de naam &Amsterdam en moet het groene middelpunt van de wijk worden.

&Amsterdam wordt als een van de eerste volgens de Beng-norm (bijna energieneutrale gebouwen) ontwikkeld. Het wordt een multifunctioneel gebied met een openbaar toegankelijk binnenhof en een voor bewoners toegankelijke binnentuin. Toekomstige bewoners profiteren van een mobiliteitsplan waarmee ze gebruik kunnen maken van deelauto’s en laadstations voor elektrische auto’s.

De ontwikkeling ligt aan het centraal gelegen toekomstige Hondsrugpark en is goed bereikbaar per openbaar vervoer; vlakbij het evenementengebied van ArenA en ZiggoDome. Binnen een kwartier ben je in het centrum van Amsterdam.

De nieuwbouwontwikkeling kent een gemixt programma met verschillende types zelfstandige wooneenheden, variërend van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- en vierkamerappartementen van 30–120 m². Alle woningen zijn voorzien van een buitenruimte, zelfstandig dan wel collectief. De voorzieningenplint van 1000 m² heeft een gebiedsondersteunende functie en krijgt binnenkort definitief invulling.

In december 2021 wordt gestart met de bouw, de oplevering staat gepland voor Q4 2024.