Catella koopt kantoor van Maarsen Groep

Catella heeft voor ongeveer € 15,4 mln een kantoorgebouw in Amsterdam-West overgenomen van Maarsen Groep.

Catella verwierf het 8840 m² grote kantoorgebouw Prinsenhof aan Wilhelminaplein 30, naast het World Fashion Center langs de A10. Dit werd opgeleverd in 2000. Catella Real Estate is een in München gevestigde vermogensbeheerder. De nieuwe aankoop - € 15,4 mln volgens het Kadaster - wordt ondergebracht in de portefeuille van het fonds voor duurzame ontwikkeling 'Sarasin Sustainable Properties – European Cities'.

"Dit multi-tenant kantoor in Amsterdam-West vormt vanwege de moderne structuur en de aantrekkelijke ligging naast het World Fashion Centre een ideale aanvulling op onze bestaande portfolio van duurzame fondsen. De strategische ligging in combinatie met de voor Amsterdam aantrekkelijke aankoopprijs was doorslaggevend voor de aankoop", zegt Henrik Fillibeck, ceo van Catella Real Estate.

Prinsenhof bestaat uit 8 verdiepingen met ongeveer 8840 m² kantoorruimte, plus 100 parkeerplaatsen. Die zijn momenteel voor lange termijn verhuurd aan zes huurders. Met de L-vorm sluit volgens Catella goed aan bij de huidige trend van moderne flexibele werkplekconcepten en biedt vergaderzalen en ontmoetingsplekken op elke verdieping. De belangrijkste huurder is ICL Holding, een wereldwijde producent van producten voor de voedingsindustrie en de landbouw. 

ICL sloot in 2014 een langjarige huurovereenkomst voor 5490 m² kantoorruimte. Het gebouw kreeg toen een upgrade, waarbij ondermeer het bedrijfsrestaurant, de receptie en vergaderfaciliteiten onderhanden werden genomen. 

Fillibeck: "De Nederlandse kantorenmarkt staat weer op de rails dankzij de positieve economische ontwikkelingen. De huurprijzen stijgen en de leegstand daalt. De positieve vooruitzichten voor lange termijn voor dit kantoor vormt een belangrijke bouwsteen voor het succes van ons beleggingsfonds."