Carolina Wielinga wordt cfo BDR Thermea Group

Carolina Wielinga benoemd is benoemd tot cfo van BDR Thermea Group, een producent van klimaatbeheersingssystemen. Ze komt van Rabobank, waar ze hoofd Financial Restructuring & Recovery was. Daarvoor is ze een klein jaar coo/cfro van FGH Bank geweest.

Wielinga volgt per 1 april Hubert Schwein op, die na een lange carrière bij BDR Thermea Group met pensioen gaat.

Schwein, die per 30 april stopt, begon zijn carrière in 1981 bij De Dietrich in Frankrijk en werd in 2008 benoemd tot cfo van De Dietrich Remeha Group. Hij is betrokken geweest bij de overnames en integratieprocessen die BDR Thermea Group tot wereldwijd producent van klimaatbeheersingssystemen heeft gemaakt.

Wielinga heeft de afgelopen 24 jaar verschillende financiële functies vervuld, waaronder die van cfo. Ze werkte bij (familie)bedrijven en multinationals in Nederland en daarbuiten. Wielinga heeft een MSc in Management en Organisatie en een Executive Master in External Auditing (RA).

BDR Thermea Group, gevestigd in Apeldoorn, is een producent en distributeur van innovatieve klimaatbeheersingssystemen voor commercieel en huishoudelijk gebruik. Het bedrijf heeft meer dan 6500 mensen in dienst en een omzet van € 1,7 mrd. BDR Thermea Group is actief in meer dan 70 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Italië, Turkije en Noord-Amerika.
Ook heeft het bedrijf een positie in snelgroeiende markten, waaronder Polen en Tsjechië, Rusland en China. BDR Thermea Group voert internationale verwarmingsmerken, zoals De Dietrich, Baxi, Remeha, Brötje, Chappée en Baymak.