Cairn en belegger uit Singapore kopen voor € 60 mln winkels

Asset en investment manager Cairn heeft samen met AT Capital Group een portefeuille met 10 winkelcentra in Nederland overgenomen voor € 60 mln.

De winkelcentra hebben allen een supermarkt als trekker, onder andere Albert Heijn, Aldi, Emté en Jumbo. Het totale oppervlakte van de portefeuille meet 27.500 m².
AT Capital Group is een private investeringsmaatschappij uit Singapore (foto) met $ 2,5 mrd assets onder management. Het bedrijf is opgericht door Arvind Tiku. Het is de eerste investering in Nederland. Cairn is de Nederlandse dochter van MPC Capital, een asset en investment manager uit Hamburg.

Cairn en AT Capital Group zijn een strategische samenwerking voor de lange termijn aangegaan. Het doel is de portefeuille in Nederland verder uit te breiden door individuele panden of vastgoedportefeuilles over te nemen. De joint venture heet Dutch REAM bv.

Het aangekochte winkelvastgoed wordt merendeels als 'core vastgoed' bestempeld. De bezettingsgraad is 98%. Voor het overige deel wil Cairn waarde toevoegen door de gebouwen te verbeteren en het huurdersbestand te versterken.

De omzet van supermarkten is in Nederland de laatste 8 jaar met 2,5% per jaar gestegen en de vraag naar dagelijkse boodschappen, zoals supermarkten, drogisterijen en bakkers, blijft volgens de asset manager groot.

Tevens heeft Cairn voor het bestaande Real Estate Growth Fund vier logistieke panden aangekocht, drie in Duitsland en één in Nederland. De totale koopsom is € 35 mln. Het fonds wordt hiermee uitgebreid van € 115 mln tot € 150 mln. Het Real Estate Growth Fund is opgericht door ABN Amro MeesPierson en werd vier jaar geleden door Cairn overgenomen.
Cairn en MPC Capital betreden hiermee de Duitse markt voor logistiek en licht industrieel vastgoed en ze kijken ook naar andere landen. Het fondsvolume moet de komende jaren groeien naar € 300 mln of € 400 mln.

Bij de aankoop van een Nederlandse winkelportefeuille door de joint venture tussen Cairn Real Estate en AT Capital heeft Brickstone Retail de koper op verschillende vlakken bijgestaan.

Laatste nieuws

Evenementen