CTP haalt € 1 mrd op

CTP heeft € 1 mrd aan Green Bonds uitgegeven, obligaties waarvan het geld wordt uitgegeven aan klimaatgerelateerde investeringen. 

De uitgifte bestond uit € 500 mln aan obligaties met een looptijd van vier jaar en € 500 mln met een looptijd van acht jaar. De obligaties waren vier keer overtekend. Met de opbrengst zal CTP deels de bankfinanciering van de Tjechische portefeuille herfinancieren. 

Vastgoedbedrijf CTP investeert in logistiek vastgoed in Centraal Europa en staat sinds 25 maart op de Amsterdamse beurs genoteerd. 

De couponrente op de vier-jarige obligatie bedraagt 0,5%, die voor de acht-jarige bedraagt 1,25%. Dit is de eerste keer dat CTP een obligaties met een looptijd van acht jaar heeft uitgegeven. De obligatie-uitgifte heeft er ook voor gezorgd dat de leiningenportefeuille van CTP nu overzichtelijker is met slechts 4 verschillende looptijden.

Doorde uitgifte verlaagt CTP de gemiddelde rente die het over zijn schuld betaald van 1,6% bij de vorige obligatie-uitgifte in februari 2021 naar 1,25%. Bij de eerste obligatie-uitgifte in september 2020 betaalde CTP nog gemiddeld 2,2% rente.

200 institutionele investeerders hebben zich ingeschreven voor de obligaties, waaronder nieuwe investeerders voor CTP. 53% van de obligaties werden verdeeld onder asset managers. De investeerders komen uit het VK/Ierland (42%), Benelux (18%), Duitsland, Oostenrijk en Tjechië (14%) en Frankrijk (11%). 

De keuze voor Green Bonds hangt samen met het beleid van CTP zijn volle portefeuille gecertificeerd te krijgen conform de BREEAM Very Good standard en hoger. Deze uitgifte is voor 86% geplaatst bij specifiek groene beleggers.

 

 

Laatste nieuws

Evenementen