CTP op 25 maart naar de beurs

Central Trade Park, 'CTP'van Rémon Vos zal naar verwachting op 25 maart notering krijgen aan Euronext Amsterdam. Het gaat om logistiek vastgoed in Oost-Europa.

Bij de beursgang wordt vers groeikapitaal opgehaald. In eerste instantie worden er 61 miljoen nieuwe aandelen aangeboden aan uitsluitend institutionele beleggers. Deze emissie vertegenwoordigt 15,4% van het totaal aantal uitstaande aandelen. Bij veel belangstelling kan oprichter en enig aandeelhouder Rémon Vos 9,15 mln aan eigen aandelen verkopen.

Uitgaande van het midden van de indicatieve prijsrange die de banken hebben afgegeven kan hem dat € 135 mln opleveren. Na de beursgang zal Vos nog 82% van de stukken in bezit hebben, goed voor een marktwaarde van € 4,8 mrd. Vos zegt echter lange termijn-aandeelhouder te willen blijven. Hij zegt: ‘Ik heb toch geen tijd om mijn geld uit te geven.’ Maar volgens de prospectus die de banken voor de beursgang hebben uitgegeven staat het hem vrij na 360 dagen meer aandelen te verkopen.

CTP is een beetje vergelijkbaar met WDP. Qua beurswaarde komt CTP rond de € 6 mrd uit, tegen € 4,8 mrd voor WDP. CTP investeert uitsluitend in Oost-Europa, met name in Tsjechië. Het bezit een netwerk van 70 bedrijvenparken met in totaal 450 gebouwen. Hiervan is 94.5% verhuurd. De gemiddelde lengte van de huurcontracten bedraagt 6 jaar. Met de emissie-opbrengst wil het verder expanderen om te profiteren van de bovengemiddelde economische groei aldaar en opleving van e-commerce.

CTP beschikt momenteel over 6,3 miljoen m² verhuurbaar vastgoed. Dat dient dit jaar te groeien tot 7,5 miljoen m² en eind 2023 naar 10 miljoen m². De beursgang met kapitaalversterking is nodig omdat de balans geen extra schuld meer kan dragen. De loan-to value lag eind 2020 op 51%.