CRA verkoopt woningen in Son en Breugel

Woonstichting ‘thuis en Altera Vastgoed hebben 78 nieuwbouw appartementen aan de Kanaaldijk Noord en de Nieuwstraat in Son en Breugel gekocht van CRA Vastgoed.

Ontwikkelaar CRA Vastgoed realiseert de appartementen direct aan het Wilhelminakanaal. Naar verwachting worden de woningen in september 2018 opgeleverd.
Na realisatie van HIVA A is de metamorfose van Kanaaldijk Noord compleet. Het totale plan HIVA A omvat 78 appartementen, verdeeld over 2 woongebouwen met een gemeenschappelijke half verdiepte parkeerkelder. De 30 appartementen van ‘thuis worden in een gebouw van 3 bouwlagen gerealiseerd. De woningen passen in het gevarieerde aanbod van woningen dat Woonstichting 'thuis' wil bieden binnen de stadsregio Eindhoven.

In een woongebouw van 6 bouwlagen worden 48 appartementen gerealiseerd. Deze zijn verkocht aan Altera. Het betreft voornamelijk drie kamerappartementen, variërend in omvang tussen 61 en 87 m2 met zeer ruime balkons.

Het project is ontwikkeld door CRA Vastgoed en wordt gerealiseerd door Huybregts Relou. Beide ondernemingen maken deel uit van VB Groep uit Eindhoven. De start van de sloop/bouw is voorzien in februari 2017 en de oplevering volgt naar verwachting in september 2018.

Met de ontwikkeling van het complex HIVA A gaat de gebiedsontwikkeling van Kanaaldijk Noord haar laatste fase in. Eerder werden in dit gebied door CRA Vastgoed al 73 huur en 18 koopappartementen in het duurdere segment gerealiseerd. Deze appartementen (HIVA B en HIVA C) zijn verdeeld over 3 woongebouwen van respectievelijk 6, 7 en 5 bouwlagen. De ontwikkeling van het gebied Kanaaldijk Noord is mede mogelijk gemaakt door een constructieve samenwerking met de gemeenten Son en Breugel.