CBRE Dutch Office Fund krijgt WELL portfolio score

CBRE Global Investors heeft met het CBRE Dutch Office Fund een score van 43 behaald in de WELL Portfolio Score en is daarmee het eerste vastgoedfonds in Europa dat portefeuillebreed een score krijgt toegekend op het gebied van health en well-being.

Verder ontvangen drie kantoorgebouwen uit de portefeuille van het fonds – NoMa House, WTC Utrecht en Delftse Poort – een Gold status volgens de WELL Core Certification, de op één na hoogst haalbare score.

De WELL Portfolio Score en de WELL Core Certification zijn certificeringen van het WELL Building Institute (IWBI). IWBI is de organisatie achter de WELL Building Standard (WELL) en beoordeelt vastgoedportefeuilles en -gebouwen op het gebied van een gezond werkklimaat. Dat aspect wordt door de COVID-19-pandemie een steeds belangrijkere eis.

De kantoorgebouwen uit de portefeuille van het CBRE Dutch Office Fund zijn beoordeeld aan de hand van de 10 kwaliteitsthema’s van WELL: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, gebruikte materialen, geestelijke gezondheid en community. Daarnaast ondergingen de gebouwen een uitgebreide prestatietest en eindevaluatie.

Later dit jaar zullen ook certificeringen volgen voor WTC Amsterdam, WTC Schiphol, UP office building in Amsterdam en gebouw NieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost. Het grootste deel van de portefeuille van het CBRE Dutch Office Fund - circa 90% - is dan gecertifieerd. Het is de ambitie van het fonds om alle multi-tenant gebouwen uit de portefeuille te certificeren, waardoor de score van 43 naar verwachting zal toenemen.