Bureau Stedelijke Planning verwelkomt vier nieuwe medewerkers

De vier nieuwe medewerkers gaan aan de slag als consultants en projectmanagers.

Chris Veldhuijsen, Désirée Eriks, Elena Peeters en Pien Banus gaan aan de slag als consultants en projectmanagers bij Bureau Stedelijke Planning dat inmiddels onderdeel is van Sweco. De vier starten in verschillende teams binnen het bureau en gaan werken aan uiteenlopende opdrachten op het gebied van wonen, vrijetijd en gebiedsontwikkeling.

Chris Veldhuijsen versterkt Bureau Stedelijke Planning per 1 december als principal projectmanager wonen. Veldhuijsen heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van wonen en het sociaal domein. Zo is hij onder andere werkzaam bij de gemeente Den Haag waar hij zich richt op de huisvesting van bijzondere doelgroepen. Daarvoor werkte hij bij de gemeente Rotterdam aan de energietransitie. Veldhuijsen is commissaris bij woningbouwvereniging Bo-Ex in Utrecht en algemeen bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Vanaf 1 januari 2022 zal ook Désirée Eriks Bureau Stedelijke Planning versterken als principal consultant wonen. De afgelopen drie jaar was Eriks werkzaam bij de gemeente Zeist als adviseur wonen. Daarvoor werkte zij onder andere als adviseur jongeren- en studentenhuisvesting bij de gemeente Amsterdam en als beleidsmedewerker wonen bij de gemeente Velsen. Eriks behaalde haar bachelor Sociale Geografie en Planologie en master Planologie aan de Universiteit Utrecht.

Elena Peeters is in dienst getreden als consultant vrije tijd. Peeters behaalde haar bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht en de master Tourism, Society and Environment aan de Universiteit Wageningen. Eerder was zij werkzaam bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Pien Banus werkt als projectmanager stedelijke ontwikkeling en consultant gebiedsontwikkeling. Ze start direct met haar eerste opdracht als assistent-programmamanager bij de gemeente Amsterdam en gaat aan de slag met het realiseren van toekomstbestendige gemeentelijke elektriciteitsvoorzieningen. Banus is sociaal geograaf (bachelor Universiteit Utrecht) en behaalde een master Political Geography aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen twee jaar werkte zij als adviseur en projectmanager onder andere bij Rijkswaterstaat.