Buitenstate Award voor Sierd Moll Makelaardij

 Sierd Moll van het gelijknamige makelaarskantoor uit het Friese Gorredijk heeft donderdag de Buitenstate Award 2018 in ontvangst genomen.

Deze prijs wordt toegekend aan de meest actieve en innovatieve deelnemer die het NVM samenwerkingsverband Buitenstate het best weet te promoten en te benutten. 
Buitenstate Makelaars zijn gespecialiseerd in bemiddeling van onroerend goed in het buitengebied. ‘We vinden dat Sierd Moll met zijn team hele vernieuwende concepten bedenkt. Neem bijvoorbeeld het idee om zoekers een gezicht en plek op zijn website te geven waar ze kunnen aangeven wat ze zoeken. Hij gaat daarmee verder dan een normale makelaar en laat een sympathieke kant zien. Commercieel gezien is het een gokje, want als een potentiële verkoper zich meldt, zijn beide partijen vrij om samen tot een overeenkomst te komen, zonder tussenkomst van een makelaar. Het team laat daarmee zien dat het over veerkracht, durf en creativiteit beschikt om zichzelf te promoten’, vertelt Linda Huisman, formulemanager van Buitenstate.
Bij de aan- of verkoop van een woning in het buitengebied spelen veel factoren mee; de bemiddeling gaat hier verder dan bij een ‘doorsnee’ woning. Buitenstate is het aanspreekpunt voor vragen bij wijzigingen in wet- en regelgeving, mogelijkheden inzake de plattelandswoning en het benutten van subsidies als een ruimte-voor-ruimte regeling.
Momenteel zijn 21 NVM-kantoren (in totaal 38 vestigingen) lid. De komende twee jaar verwacht het samenwerkingsverband een landelijke dekking te krijgen en naar het maximumaantal van 30 kantoren te kunnen groeien. Met dat aantal zit het samenwerkingsverband naar verwachting vol, doordat dan alle regio’s in het buitengebied ingevuld zijn.