Bouwinvest koopt 198 huurwoningen in Den Haag-Binckhorst

Projectontwikkelaar Vorm heeft 198 woningen in het project Binck City Park in Den Haag verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. 

Van deze woningen worden 110 appartementen verhuurd in het middenhuursegment. Eerder kocht Bouwinvest al 212 woningen in de wijk Binckhorst van VORM. De projecten maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling De Binckhorst, waarbij het bedrijventerrein de komende jaren verandert naar een levendige stadswijk.

Het programma van Binck City Park bestaat uit ongeveer 900 woningen, verdeeld over 4 torens. Bouwinvest koopt Toren 2 gelegen aan de Kasteellaan, direct tegenover Kasteel De Binckhorst en het omliggende park. “Nederland kent een groeiend woningtekort, vooral in betaalbare woningen. Het is mooi om een deel van de oplossing te vinden in De Binckhorst”, aldus Hans Meurs, directeur van Vorm.

Betaalbaarheid is volgens Michiel de Bruine, director Dutch Residential Investment bij Bouwinvest één van de pijlers van de groeistrategie. “Daar komt bij dat de grote vraag naar middenhuurwoningen onze aandeelhouders stabiele huurinkomsten oplevert. Meer bouwen en investeren is wat ons betreft de oplossing om te komen tot meer betaalbare huurwoningen.” De bouw begint volgend jaar en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024.

img
Redacteur
Profiel