Bouwinvest koopt 108 zorgwoningen in Zaandam

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 108 zorgwoningen aangekocht van Porten Houthavenkade, een samenwerking tussen Porten Development en Ten Brinke. De woningen zijn onderdeel van het project Houthavenkade in Zaandam en zijn bedoeld voor senioren en mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen. Bijna driekwart van de woningen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

Er is een nijpend tekort aan passende huisvesting voor mensen met een zorgvraag. Dit tekort zal de komende jaren naar verwachting steeds verder toenemen. De levensloopbestendige appartementen in het project Houthavenkade voldoen aan de eisen van Woonkeur, waardoor de bewoners in staat worden gesteld om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. In het complex komt ook een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten en is thuiszorg op afroep beschikbaar.

De zorgwoningen maken onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Houthavenkade. Dicht tegen het stadscentrum van Zaandam verrijzen hier ruim 700 appartementen met alle dagelijkse voorzieningen op korte afstand.

Johan Korner, directeur Porten Development, zegt: ‘Na zes jaar ontwikkeling is het project Houthavenkade afgerond en kan de bouw beginnen. Het project Houthavenkade, ontworpen door Van Aken, staat voor een aansprekend tijdloos ontwerp dat ook verwijst naar het industriële erfgoed van de Zaanse Schans. Dit in combinatie met de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid heeft geleid tot een hoogwaardige woonomgeving aan het water. De samenwerking met Bouwinvest is vanaf het begin zeer coöperatief en creatief geweest.’

‘Direct na deze transactie is door Ten Brinke het startsein gegeven voor de realisatie van het gehele project. Bijna alle appartementen zijn verkocht en er staat niets meer in de weg om te beginnen met de sloop,’ aldus Leo Versteeg, directeur Ten Brinke. ‘Naar verwachting zijn medio 2026 alle appartementen opgeleverd.’