Bouw van woongebied Cruquiuswerf in Amsterdam gestart

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de bouw van 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam.

De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van ASR real estate. Het aanbod omvat urban apartments, townhouses en penthouses met uitzicht op de kade en het water.

Cruquiuseiland ligt op een rustige locatie binnen de ring van Amsterdam. Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland in het Oostelijk Havengebied. Hier komen twaalf appartementengebouwen met diverse typen woningen, appartementen en studio’s. De moderne architectuur komt van KCAP. De prijzen van de koopwoningen zijn vanaf € 175.0000 tot € 890.000 v.o.n. op basis van een jaarlijks erfpachtcanon. De huurprijzen zijn vanaf circa € 950 tot ongeveer € 1600 per maand. De verhuur start enkele maanden voor de oplevering van het project.

Alle gasloze woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting zijn de eerste opleveringen vanaf de eerste helft van 2021.