Bouw nieuwe kantoor Rabobank Eindhoven gestart

De bouw van het nieuwe kantoor voor de Rabobank aan Fellenoord in Eindhoven is officieel van start gegaan.

De bouw van het nieuwe kantoor voor de Rabobank aan Fellenoord in Eindhoven is officieel van start gegaan.

Op de plek waar voorheen de toren van het voormalige kantoor stond zal de komende maanden een nieuw, duurzamer kantoor verrijzen dat aansluit op de hedendaagse en toekomstige behoeftes van medewerkers. In opdracht van OVG Real Estate wordt de bouw uitgevoerd door bouwbedrijf Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels. In januari heeft OVG bekend gemaakt dat WP Carey het gebouw in belegging zal nemen.
De Rabobank verwacht het nieuwe kantoor in 2017 te kunnen betrekken.

Tien bouwlagen
Het nieuwe kantoor is een ontwerp van UN Studio en past in het huidige stedelijk beleid van Eindhoven. Het kantoor omvat in totaal tien bouwlagen en wordt daarmee minder hoog dan de voormalige Rabotoren. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en het ontwerp is gericht op het beperken van het energiegebruik. Was het oude gebouw een soort ‘bastion op een eiland’ zal het nieuwe kantoor op een natuurlijke manier worden verweven met de omgeving, onder meer door aandacht voor een groen en deels open buitenterrein.

Het kantoor, ingericht volgens de principes van het nieuwe werken krijgt een breed aanbod aan faciliteiten, variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken, en van ruimtes voor vergaderingen tot ruimtes voor presentaties, workshops en ontwikkeling. Het gaat om 1500 werkplekken voor circa 2000 medewerkers en 544 parkeerplaatsen.

Impuls voor stationsgebied
De bouw van het kantoor van Rabobank als onderdeel van de herontwikkeling van deze locatie aan Fellenoord sluit optimaal aan op de stedelijke visie van de Gemeente Eindhoven. In goed overleg met de Gemeente Eindhoven willen OVG Real Estate en de Rabobank de verbinding tussen Woensel-Zuid en het centraal station en het centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Gefaseerde ontwikkeling
De ontwikkeling van de kantoorlocatie Fellenoord vindt gefaseerd plaats. Met de start van de nieuwbouw van het Rabobank kantoor is een eerste mijlpaal bereikt in de eerste fase van de ontwikkeling in dit gebied. De planning is dat het nieuwe kantoor van de Rabobank op Fellenoord in 2016 gereed komt. Vervolgens zal het worden ingericht en kunnen de medewerkers naar verwachting in 2017 het pand betrekken. Pas wanneer de Rabobank-medewerkers de huidige laagbouw in 2017 hebben verlaten, kan met de herontwikkeling van dat deel van de kantoorlocatie worden begonnen. De betrokken partijen oriënteren zich nog op deze tweede fase.