Bouw Afas Experience Center gestart

De bouw van het nieuwe hoofkantoor van Afas in Leusden, het Afas Experience Center, is vorige week officieel gestart.

Het 62.000 m² grote complex wordt gebouwd door Dura Vermeer en bestaat uit hoofdgebouwen met tussengebouwen die met elkaar in verbinding staan. Het hoofdgebouw heeft circa 8000 m² kantooroppervlakte en dient als kantoor voor de medewerkers van Afas. Tussen het hoofdgebouw en het ruim 3000 m² grote restaurant bevinden zich de tussengebouwen. In het midden loopt het Atrium met de binnentuin. Aan de rechterzijde bevindt zich de tak voor Demonstratie doeleinden en het Sportgebouw. Aan de linkerzijde is de tak voor Opleidingen en het gebouw voor Studio's.

Sluitstuk vormt een compleet professioneel theater met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties. Deze is ondergebracht in een halve glazen bol. In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin.

Het Afas Experience Center is ontworpen door architectenbureau Steef van der Veldt. Het gebouw vormt straks volgens Afas een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. 
Afas is een Nederlands ict-bedrijf met 400 medewerkers en een jaaromzet van € 107 mln in 2016. Het resultaat na belasting bedroeg ruim € 35 mln.

De omvang en de multifunctionaliteit van het Experience Center in combinatie met de ambitieuze bouwplanning en het gevraagde hoge kwaliteitsniveau stelt bouwer Dura Vermeer voor de nodige uitdaging. Het bouwproces is dusdanig ontworpen dat Afas de ruimte blijft houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren. Deze optelsom vergt van Dura Vermeer om slimme oplossingen, expertise en ervaring met de realisatie van complexe projecten.

Afgelopen september is Dura Vermeer begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Oplevering van het AFAS Experience Center staat gepland voor eind 2020/begin 2021.