Borggarantie maakt betalen borg bij verhuur onnodig

Er is dit jaar voor young professionals en studenten middels Savéon een Borggarantie beschikbaar gesteld, die inmiddels reeds door honderden huurders is afgesloten.

Het grote voordeel van de Borggarantie is dat de gebruikers, in tegenstelling tot een borgbetaling, blijvend de volledige beschikking houden over hun gereserveerde financiën terwijl er wel een garantie afgegeven wordt. Daardoor wordt ook de verhuurder ontzorgd in de afwikkeling en zekerheidstelling van de borg.

Ook The Fizz, een merk van IC Netherlands, biedt sinds augustus 2017 de Borggarantie aan. Reeds 279 woningen in The Fizz Little Manhattan en 361 studentenwoningen in The Fizz Spartaan (foto), beide in Amsterdam, zijn verhuurd met gebruikmaking van de Borggarantie.

Property manager Moreno Monsanto van IC-Netherlands: “Wij bieden de Borggarantie aan als service product aan onze huurders. Hierdoor kan men het geld gebruiken voor leuke zaken of de inrichting van hun nieuwe woning. Savéon ontzorgt ons doelmatig in zowel het beheer van borg als de afwikkeling van de borg aan het einde van de huurovereenkomst.”

Savéon heeft, op verzoek van IC-Netherlands, ook een Borggarantie ontwikkeld voor buitenlandse studenten, waarbij er een creditcard-reservering gevraagd wordt als aanvullende zekerheid. “Deze Borggarantie is zeker ook erg geschikt voor expats”, aldus Tim van der Linden, oprichter van Savéon.

Ook de ondernemer begint de weg naar Savéon te vinden. Hierdoor kan hij het geld in zijn bedrijf kan steken. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over de 3 maanden huur die hij voorheen op een bankrekening moest blokkeren voor de bankgarantie. Daarnaast vergt het afsluitproces bij een bank enige tijd en is een Borggarantie binnen 5 minuten afgesloten. Banken zijn dan ook reeds met Savéon in gesprek voor gewenste samenwerkingen.

Tenslotte biedt de Borggarantie ook vastgoedeigenaren een beter alternatief voor een bankgarantie of een borgbetaling. Zo kan Savéon eigenaren van zowel grote als middelgrote portefeuilles op maat een contra garantie of een kredietverzekering bieden. Daarnaast biedt Savéon eigenaren binnenkort een verlengde huurgarantie tot en met 6 maanden huur.