Boelens de Gruyter koopt historisch pand Den Bosch

Boelens de Gruyter koopt het voormalige refugiehuis Achter de Tolbrug 151 in ’s-Hertogenbosch.

De Brabantse vestiging van de vastgoedontwikkelaar heeft inmiddels zijn intrek genomen in het kantoor. Het pand is staat in het historische centrum van de Noord-Brabantse hoofdstad.

Het pand is een beschermd rijksmonument van 500 m². Het bestaat uit drie bouwlagen en een kelder. Momenteel maken negen huurders gebruik van de kantoorruimtes. Het perceel grond is 1500 m² en bestaat uit een ruime voortuin en 17 parkeerplaatsen.

“Het aantal projecten in ontwikkeling in het zuiden van het land groeit flink met inmiddels meer dan 80.000 m² ontwikkelvolume. Zo herontwikkelen we het oude stadarchief in Roosendaal tot appartementen, bouwen we het Europese hoofdkantoor van Ranpak in Kerkrade, doen we een binnenstedelijk ontwikkeling in Breda en herontwikkelen we de voormalige telefooncentrale in Den Bosch naar een nieuw stukje binnenstad met wonen en werken”, zegt Rogier Rombouts, bij Boelens de Gruyter als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de projecten in Zuid-Nederland. “We zijn dit jaar op zoek gegaan naar een pand waarin we op de termijn kunnen doorgroeien, dit pand past daarin perfect.”

De transactie werd begeleid door RSP Makelaars, HRS Makelaars en HMK Notarissen.