Blue Building Institute lanceert SFDR Compliant Reporting Tool

Blue Building Institute (BBI) heeft de SFDR Compliant Reporting Tool gelanceerd.

Financieel adviseurs (FA’s) en financiële marktdeelnemers (FMD’s), banken, beleggingsondernemingen, beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen, durfkapitaalfondsen en sociaal ondernemerschap fondsen, maar ook pensioenfondsen, vermogensbeheerders en levensverzekeraars moeten bij wet transparant rapporteren en publiceren over hun duurzaamheidsrisico’s conform de Sustainable Finance Disclosure Regulation.

Deze verordening wordt in 2023 aangescherpt en uitgebreid met de RTS, waarin zeer gedetailleerde en complexe aanvullende eisen worden gesteld. Denk hierbij aan berekeningsmethoden en formules, indexen, benchmarks, tekstuele voorschriften en grafische voorschriften zoals taartdiagrammen, staafdiagrammen en flowcharts. Ondernemingen moeten hierover gedetailleerd rapporteren en publiceren in jaarverslagen, op websites, in precontractuele informatie en moeten dit meenemen in de beleidsvorming.

De SFDR Compliant Reporting Tool zorgt in de eerste plaats voor SFDR/RTS compliant rapportages, maar faciliteert juist ook het formuleren van strategie en het monitoren van doelstellingen. Ook zorgt het voor de juiste tekstuele toelichtingen waar die zijn voorgeschreven. Het vergemakkelijkt het complexe proces van informatievergaring en informatieverwerking. De tool is toepasbaar in alle Europese landen en talen.

Alexandra Boot, CEO Blue Building Institute: "We maken het met deze tool makkelijker om sneller en efficiënter compliant te zijn en te blijven, maar ook om je strategie te bepalen en dat is ook heel belangrijk.”

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen