Blauwhoed en AM ontwikkelen woontoren op Müllerpier

Blauwhoed en AM ontwikkelen gezamenlijk een nieuwe woontoren op de Müllerpier in Rotterdam.

De woontoren wordt 70 meter hoog en telt 85 appartementen. De nieuwe woontoren komt op het puntje van de Müllerpier in Rotterdam. Deze bijzondere ligging, door drie zijden door water omgeven, vraagt volgens de ontwikkelaar om een uitgesproken architectuur. De toren wordt daarom een eyecatcher die van verre herkenbaar is. Het plan bestaat ook uit een laag deel met grondgebonden woningen dat aan de toren vast zit. De plattegronden zijn flexibel in te delen en variëren van 75 m² tot circa 250 m². Het ontwerp is van het Belgische Conix RDBM architecten. 

De woontoren is net zo hoog als reeds bestaande gebouwen op de Mullerpier. In de plint van het gebouw is beperkt ruimte voor extra voorzieningen, zoals een collectieve ontmoetingsruimte voor de bewoners en/of woon/werkwoningen. Ook is er de wens om groene, toegankelijke daken in het ontwerp op te nemen. Parkeren gebeurt uit het zicht in een halfverdiepte garage. De fietsen kunnen makkelijk worden gestald op maaiveld. Het streven is om de plannen in de tweede helft van 2018 definitief te hebben voor verkoop. De bouw moet volgend jaar starten.

Van havenindustrie naar woonlocatie
De Müllerpier in Rotterdam heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. Van ruig havenindustriegebied is het nu een stoere, grootstedelijke woonwijk geworden met alle voorzieningen en het centrum van de stad binnen handbereik. Blauwhoed en AM hebben aan deze metamorfose een grote bijdrage geleverd door er ruim 175 woningen en 275 appartementen te ontwikkelen.

Op de naastgelegen Lloydpier ontwikkelt Blauwhoed een blok met 88 appartementen en stadswoningen.