Big Bazar wil sluiting en huurverlaging groot aantal winkels

Big Bazar sluit twintig verlieslatende winkels en wil voor nog eens twintig winkels huurverlagingen krijgen. Dat meldt het AD maandagmiddag. Het is nog onbekend welke filialen dicht moeten.

Directeur Heerke Kooistra zou hebben gemeld aan de krant dat sluiting en huurverlaging van deze filialen nodig is om de koopjesketen met in totaal 120 filialen en 1400 medewerkers ‘gezond te houden’. De overige 80 winkels zouden financieel wel goed draaien. Medewerkers van winkels die dicht moeten kunnen bij een van de andere winkels aan de slag als zij dat willen.

Kooistra laat in het AD weten dat de vastgoedeigenaren van de winkelpanden tot nu toe weigeren te praten over het openbreken van de huurcontracten. Er resteert hem naar eigen zeggen daarom niets anders dan dat Big Bazar stopt met het overmaken van de huur om de gesprekken alsnog te openen.

Het rommelt al langer bij de goedkope spullen keten. Diverse huurbazen zijn al naar de rechter gestapt vanwege huurachterstanden die Big Bazar op heeft laten lopen. De verhuurder van het Big Bazar-filiaal in Goes vroeg recent zelfs het faillissement aan voor de koopjesketen. Kooistra vertrouwt er vooralsnog op dat hij met de partijen tot overeenstemming kan komen over huurverlaging onder het motto iets is beter dan niets.