Big Bazar moet winkels in Wormer en Schagen ontruimen

Winkelketen Big Bazar kampt met forse huurachterstanden. De rechter heeft nu beslist dat de winkels in Schagen en Wormer ontruimd moeten worden.

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde Big Bazar vorige week tot een betaling van ruim € 89.000 aan achterstallige huur voor twee panden in Schagen en Wormer. Die panden van eigenaar Hoorne Vastgoed moet het bedrijf ook binnen een maand verlaten en bezemschoon opleveren, meldt het Noordhollands Dagblad. De krant schrijft ook dat de eigenaar van twee winkels van Big Bazar in Vlaardingen en ’s-Gravenzande, Renpart Vastgoed, soortgelijke problemen heeft.

Big Bazar werd in 2007 opgericht door Blokker Holding. In 2019 kocht de toenmalige ceo van de Blokker Holding, Michiel Witteveen, de Blokker-keten, Marskramer en Big Bazar en bracht deze onder in de Mirage Retail Group. In 2021 werd Big Bazar gekocht door BB Retail, dat werd opgericht door Heerke Kooistra.

Volgens het NHD kampt Big Bazar met forse lastenstijgingen en treft de keten maatregelen om die te verlagen. De keten meldt echter dat de bezoekersaantallen groter zijn dan ooit. Wel staat de gemiddelde besteding onder druk, aldus de keten.

Big Bazar heeft meer dan 125 winkels in Nederland en België.