Behalve huizen straks ook hypotheken spotten op Funda

Huizenzoekers kunnen straks via Funda ook een hypotheek regelen. De ledenraad van makeaarsvereniging NVM, grootaandeelhouder van Funda, heeft daar volgens het Financieele Dagblad (FD) eerder deze week mee ingestemd. 

Funda wil volgens het FD, net als PropertyNL onderdeel van FD Mediagroep,  de hypotheken met een financiële partner gaan aanbieden. Om welke partij het gaat willen zowel Funda als NVM niet zeggen. 

Voormalig topman Quintin Schevernels kwam ruim drie jaar geleden al met het plan voor een een Funda-hypotheek. In die periode zong de naam van ING als partner rond. Schevernels stuitte echter op de nodige weerstand onder de leden van NVM omdat het zou concurreren met het hypotheekadvies dat een deel van makelaars -naast de bemiddeling in woningen- ook verleent. 

Die bezwaren zijn er nog steeds maar het bestuur en de ledenraad van de NVM hebben er toch mee ingestemd om de sterke positie van het woonplatform voor de toekomst te verankeren. 

Het rommelt al geruime tijd wat betreft de positie en de beleidsvrijheid van de voormalige start-up Funda binnen de makelaarsvereniging. Dit voorjaar stapte de vereniging FundaBelang, waarin oprichters en minderheidsaandeelhouders van Funda zijn vertegenwoordigd, naar de Ondernemingskamer.