Ballast Nedam verkoopt De Börgemeister in Maastricht aan Mulleners

Ballast Nedam Development heeft appartementengebouw De Börgemeister aan de Groene Loper in Maastricht verkocht aan Mulleners Vastgoed.

De Börgemeister bestaat uit in totaal 34 vrije sector huurappartementen en staat op de hoek van de President Rooseveltlaan en de Schepen Roosenstraat. De Börgemeister is onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht met ruim 1100 woningen en appartementen. Mulleners Vastgoed heeft een sterke binding met de regio en kocht eerder onder andere het naastgelegen blok 8 en de Gemeenteflat aan de Groene Loper.

Inmiddels zijn er in de Groene Loper 159 stadswoningen, herenhuizen en appartementen in aanbouw. Naast het plan De Börgemeister met 34 appartementen streeft Ballast Nedam Development er naar om nog dit jaar te starten met de realisatie van nog eens 121 stadswoningen, herenhuizen en appartementen.

De Groene Loper is hét nieuwbouwproject van het Zuiden, gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst. De plannen aan de Groene Loper worden ontworpen door een diverse groep van architecten onder supervisie van West8 en Humblé–Martens–Willems. De Börgemeister is een ontwerp van Atelier Brink uit Rotterdam, die in de eerdere fasen al het ontwerp voor 33 stadswoningen en herenhuizen voor zijn rekening nam.

Met de verkoop van De Börgemeister aan Mulleners Vastgoed wordt het huuraanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid en gedifferentieerd. In De Börgemeister zijn 20 studio’s voorzien van 49 m² en 14 ruime appartementen van 78 m².  

De appartementen zijn duurzaam ontworpen en beschikken over installaties als warmtepompen en zonnepanelen. Hiermee wordt De Börgemeister bijna energieneutraal (EPC 0,26). Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit, door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Ballast Nedam Development plaatst nestkasten en infiltreert het regenwater van daken en bestrating; gaat via buffers de bodem in.