Ballast Nedam tekent voor gebiedsontwikkeling Dordrecht

De gemeente Dordrecht en Ballast Nedam Development hebben een overeenkomst ondertekend voor de gebiedsontwikkeling Gezondheidspark Dordrecht,

In het gebied gelegen tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Sportboulevard zal Ballast Nedam Development een woongebied ontwikkelen. Het huidige parkeren zal uit het zicht verplaatst worden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor ongeveer 720 duurzame appartementen en een plint ter plaatse van de verbinding tussen de bestaande functies in het gebied.

Eind dit jaar zal de eerste schop de grond in gaan voor de openbare parkeergarage. Volgend jaar start de bouw van 300 woningen tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard. Daarna volgt de bebouwing aan de Overkampweg. In de gebiedsontwikkeling is rekening gehouden met een brede doelgroep. Zo zijn er sociale huurappartementen, middeldure en vrije sectorhuurappartementen. Daarnaast zijn er koopappartementen in diverse groottes en prijsklassen.

De gemeente zal de openbare ruimte realiseren met als middelpunt een esplanade. Deze wordt ingericht als voetgangersverbinding tussen de openbare parkeergarage en de sportfuncties, het ziekenhuis en de nieuwe voorzieningen. Aan de esplanade grenzen verschillende voorzieningen, zoals een supermarkt en horeca of zorg- en sportgerelateerde voorzieningen. Daarnaast komt er een nieuwe ontsluitingsweg voor een goede bereikbaarheid van de openbare parkeergarage.

Het gebiedsconcept van Gezondsheidspark Dordrecht is geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, plekken overal ter wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond en gelukkig leven. Het Gezondheidspark is onderdeel van de Spoorzone en vormt samen met het Leerpark een omgeving voor onderwijs, innovatie en zorg.

De Middenzone wordt een woongebied in een groene omgeving. Er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer, de fiets en naar het wegennet. Ook wordt de bestaande parkeergarage uitgebreid om in de huidige en toekomstige parkeerbehoefte van deze locatie te kunnen blijven voorzien.