BPL Pensioen en DELA investeren in ASR Dutch Farmland Fund

BPL Pensioen en DELA zijn toegetreden tot het ASR Dutch Farmland Fund.

Zij gaan naast Asr als eerste participanten investeren in dit niet-beursgenoteerde vastgoedfonds van Asr real estate, voor een bedrag van in totaal € 310 miljoen. Het ASR Dutch Farmland Fund bestaat uit 36.000 hectare Nederlandse landbouwgrond met een waarde van € 1,8 miljard.

De landbouwportefeuille van het ASR Dutch Farmland Fund is in ruim een eeuw opgebouwd. Het fonds investeert in landbouwgrond in Nederland en heeft een sterke focus op lange termijn waarde creatie voor agrarische ondernemers, investeerders en de maatschappij. Het biedt institutionele investeerders een stabiel rendement in combinatie met een uniek diversificatie-effect.

Dick van den Oever, fund director ASR Dutch Farmland Fund: ‘Het fonds heeft de ambitie om verder te groeien en landbouwgrond aan toekomstige generaties in een nog betere conditie door te geven. Zowel op het gebied van verduurzaming als de grondmobiliteit willen we samen met de agrarische ondernemers een vooruitstrevende rol spelen.’

Mark Rosenberg, voorzitter van de beleggingscommissie BPL Pensioen: ‘Met deze investering ondersteunen we onze achterban en de duurzaamheidstransitie in onze sector. We zijn niet voor niets het pensioenfonds voor de groene en agrarische sector.’ 

Belonen van duurzame agrariërs

De druk op de agrarische sector om te verduurzamen is de afgelopen jaren toegenomen en dat brengt kosten met zich mee. Samen met agrarische ondernemers zet Asr al geruime tijd stappen om de bodemgezondheid te verbeteren en biodiversiteit te bevorderen. Eind 2021 maakte Asr bekend agrariërs te gaan belonen die zich inzetten voor duurzame bedrijfsvoering. Asr is van mening dat niet alleen de agrariërs verantwoordelijk zijn voor de transitie naar een duurzame landbouwsector, maar dat alle partijen in de keten deze omschakeling samen moeten realiseren.