BPD 6.000 woningen rijker door overname BEMOG

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) heeft overeenstemming bereikt over de overname van BEMOG Projektontwikkeling. Financiële details werden niet bekend gemaakt. 

Met deze overname verwerft BPD, onderdeel van Rabobank, een woningportefeuille van ruim 6.000 woningen in bestaande en toekomstige ontwikkelingen 'Deze overname biedt ons de mogelijkheid om onze positie op de woningmarkt op diverse plekken in met name het noorden, oosten, midden en zuidwesten van Nederland verder te versterken', aldus Harm Janssen, CEO BPD Europe B.V.

Hij vervolgt: 'We kennen BEMOG goed vanuit verschillende projecten waarbij we al gezamenlijk optrekken. De overname van BEMOG, die een sterke marktpositie in diverse regio's heeft, past binnen de strategie van BPD om betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar te maken. Dat is hard nodig met de huidige krapte op de woningmarkt.'

'Onze huidige projectportefeuilles van meer dan 6.000 woningen kunnen wij met BPD verder uitbreiden als onderdeel van grote gebiedsontwikkelingen en we dragen met innovatieve oplossingen bij aan de woningbouwopgave van Nederland', aldus Stefan van Dijk, CEO van BEMOG. Hij blijft nog gedurende een jaar operationeel betrokken bij de bedrijfsactiviteiten.

De transactie en de bijbehorende formaliteiten worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 afgerond. 

BEMOG werd bij deze transactie begeleid door Deloitte.