BAM Wonen start verkoop fase twee van De Houttuin in Woerden

BAM Wonen start op 12 mei met de verkoop van fase twee van het project De Houttuin in Woerden.

Op de voormalige FNV-locatie aan de Houttuinlaan worden zes appartementengebouwen gerealiseerd met in totaal 265 woningen. Daarin komen 82 sociale huurappartementen voor woningcorporatie GroenWest, 99 vrije sector huurappartementen en 84 koopappartementen. De start bouw is naar verwachting halverwege 2021 en de verwachte oplevering van het gehele project in 2023.

BAM Wonen begint nu met de verkoop van fase twee, 42 duurzame appartementen van Blok B.  Blok B in de Houttuin bestaat uit tweekamerappartementen van 60 m² (vanaf € 275.000 v.o.n.) en driekamerappartementen van 65–86 m² (€ 285.000–360.000 v.o.n.). De appartementen op de begane grond hebben naast een terras ook een kleine privétuin. De woningen op de overige verdiepingen hebben een balkon. Alle koopappartementen hebben eigen stallingsplaatsen in een gezamenlijke fietsenstalling en een parkeerplaats in het parkeergebouw. De appartementen zijn compleet afgewerkt, voorzien van een keuken en sanitair.

De woningen uit de eerste fase, het vrijwel identieke Blok C, zijn allemaal verkocht.

De appartementengebouwen zijn ontworpen door Groosman Architecten en A3 Architecten uit Rotterdam en zijn zeer energiezuinig, met energielabel A+++. De appartementen zijn aangesloten op een collectieve warmte-/koudeopslag, waarmee in de winterperiode warmte en in de zomerperiode koude wordt geleverd door de warmtepomp in het appartement. Daarnaast zijn de appartementen voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) en een duurzaam vloerverwarmingssysteem. De landschapsinrichting is ontworpen door Karres en Brands uit Hilversum.