Anne Wilbers en Bert Halm in bestuur De Vernieuwde Stad

Anne Wilbers en Bert Halm zijn per 1 juli 2018 de twee nieuwe leden van het dagelijks bestuur van De Vernieuwde Stad.

De Vernieuwde Stad is samenwerkingsverband van 25 grote, grootstedelijke woningcorporaties die samen 970.000 huurwoningen bezitten, bijna 40% van de totale corporatievoorraad.

Wilbers, bestuursvoorzitter van Mooiland, en Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard, volgen Marien de Langen (Stadgenoot) en Bert Wijbenga (Woonbron) op, die hun maximale termijn er dan op hebben zitten.

Marien de Langen en Bert Wijbenga traden in 2012 aan. Onder het voorzitterschap van De Langen is het profiel van De Vernieuwde Stad – het agenderen van maatschappelijke ontwikkelingen rond het stedelijk wonen en het activeren van onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring – scherper geworden. Nieuwe voorzitter van De Vernieuwde Stad is Cees van Boven (Woonzorg) die binnen het DB doorschoof.

Wijbenga heeft een belangrijke rol gespeeld in het prominent op de agenda krijgen van vraagstukken rond met name ordening, governance en duurzaamheid.

Anne Wilbers (55), van het landelijk werkend Mooiland en voorheen onder andere directeur bij woningcorporatie De Alliantie, ziet veel toegevoegde waarde in het samenspel in de corporatiesector. Op die manier worden volgens haar middelen én kennis doelmatig ingezet.

Bert Halm (55), van het Amsterdamse Eigen Haard en voorheen op directieniveau actief in zorg, IT en organisatieontwikkeling, zet zich graag in voor de vernieuwing van steden en heeft een bijzondere belangstelling voor verduurzaming van de woningvoorraad. Duurzaam wonen moet volgens hem “trendy én normaal worden”.

Vanaf 1 juli 2018 bestaat het DB van De Vernieuwde Stad dus uit Cees van Boven, voorzitter (Woonzorg Nederland), Anne Wilbers (Mooiland), Bert Halm (Eigen Haard) en Willem Krzeszewski (Staedion), ondersteund door secretaris Yves Vermeulen (DVS).

Laatste nieuws

Evenementen