Amvest realiseert The Grid in Amsterdam Noord

In de nieuwe woonwijk Aan het IJ in Amsterdam Noord heeft Amvest het wooncomplex The Grid gerealiseerd.

Het gebouw is onderdeel van de transformatie van het voormalige industriegebied Overhoeks tot een gevarieerd woon- en werkgebied dichtbij het centrum. The Grid staat tegenover het Centraal Station en is gerealiseerd naar ontwerp van KCAP. The Grid bestaat uit gestapelde balkons met 68 ruime appartementen en een ondergrondse parkeervoorziening voor 80 auto’s aan een groen binnenhof. KCAP ontwierp The Grid in opdracht van Amvest uit Amsterdam.

 “The Grid is een gebouw betsaande uit balkons,” zegt Irma van Oort, architect en partner van KCAP. “Elk appartement heeft minstens één balkon, afhankelijk van de afmetingen van de woning. Daarmee wordt de eigenlijke leefruimte naar buiten toe vergroot.” Verdiepingshoge brede schuiframen maken het tevens mogelijk extra loggia's te creëren. De terrassen zorgen voor veel licht binnen en voor de ruimtelijke uitstraling van The Grid. Dankzij de wijze van stapelen is iedere buitenruimte gewaarborgd van voldoende privacy; in de constructie is een regenwaterafvoersysteem geïntegreerd dat rekening houdt met de getrapte vorm van de terrassen. Door beplanting van de balkons en de door Sant&Co ontworpen binnentuin zal het complex in de loop der jaren een steeds groenere aanblik krijgen.

Participerende partijen waren Goudsticker De Vries (constructie), DGMR (bouwfysica), Mabutec Intallatie Advies (installaties), de Nijs en Zonen (bouw), Sant&Co (buitenruimte).