Amvest krijgt vertrouwen voor de toekomst

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) wordt omgezet van een fonds met beperkte looptijd naar een fonds met een oneindige looptijd, een zogenaamd evergreen fund.

De 22 beleggers van het ARC Fund hebben unaniem besloten de langetermijnvisie van Amvest te onderschrijven. Belangrijk onderdeel van deze visie blijft de combinatie van ontwikkelen en beleggen. De nieuwe structuur treedt in werking per 1 januari 2023 als de AFM het goedkeurd. 

Het Amvest Residential Core Fund is het grootste beleggingsfonds onder beheer van Amvest. Het ARC Fund is in 2012 opgericht door Aegon en Pensioenfonds Zorg en Welzijn met een portefeuille van € 1,2 mrd. Het ARC Fund heeft zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een gebiedsbelegger met 22 beleggers, ruim 10.900 woningen in haar portefeuille, 2500 woningen en een waarde van € 4,6 mrd.

Het ARC Fund investeert in vrijesectorhuurwoningen in het middensegment in Nederland. Het ARC Fund heeft een duurzame portefeuille en ligt door een actief portfoliobeleid goed op koers om te voldoen aan de vereisten van de route naar Paris-proof.