Altera Vastgoed koopt 30 rijwoningen in Antoniuskwartier Utrecht

Altera Vastgoed en BAM Woningbouw Utrecht hebben een koopovereenkomst getekend voor 30 nog te realiseren rijwoningen in het project Antoniuskwartier 2e fase te Utrecht.

Het betreft een vervolg op het project waarin medio 2016 al 56 rijwoningen zijn opgeleverd. Het project ligt op het terrein van het voormalige Antonius ziekenhuis op de hoek Pampadreef-Paranadreef / Einsteindreef.
Project Antoniuskwartier 2e fase omvat de realisatie van 151 woningen. Timpaan heeft de ontwikkeling van deze woningen verzorgd en BAM Woningbouw neemt de realisatie van de woningen onder haar hoede.
Naast de 30 beleggershuurwoningen komen er 121 koopwoningen, waarvan de verkoop onlangs is gestart. De woningen krijgen een karakteristieke jaren ’30 architectuur van de hand van architect Benedict Kraus.

Altera is verheugd om de 30 woningen toe te voegen aan haar groeiende woningportefeuille van € 1 mrd bestaande uit duurzame, geliberaliseerde huurwoningen in economisch sterke regio’s. Tevens worden alle woningen voorzien van vier slaapkamers, een ruime badkamer en een luxe keuken. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen mede waardoor de energielasten voor de bewoners bijzonder laag zullen zijn en het energielabel op A+++ uitkomt. Voor de bewoners is er een parkeerplaats op eigen terrein.

Altera richt zich met deze aankoop met name op jonge gezinnen die in de stad Utrecht willen blijven wonen. Voordat de bouw van de woningen van start gaat wordt eerst het voormalige beddenhuis van het ziekenhuis gesloopt. De sloop is al in volle gang en zal eind april 2017 worden afgerond. Direct aansluitend start de bouw van de woningen waarna het openbaar gebied ook wordt heringericht. De verhuur van de 30 huurwoningen start begin 2017.