Almere en Amvest tekenen ontwikkelovereenkomst Floriade

Vertegenwoordigers van Amvest en Almere hebben getekend voor een investering van € 300 mln in het Floriadeterrein en de latere stadswijk.

Donderdag 20 december is de overeenkomst ondertekend door Franc Weerwind, burgemeester van Almere, Floriade-wethouder Loes Ypma, Dennis van Vugt (cfo Amvest) en Heleen Aarts (ceo Amvest). Amvest, dat zijn kapitaal verkrijgt van pensioenfondsen en verzekeraars, werkt samen met Dura Vermeer, advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos en architectenbureau met Erick Van Egeraat.

Vanaf begin 2019 zullen de drie partijen beginnen met de eerste werkzaamheden, gebaseerd op het Definitief Ontwikkelingsplan dat onlangs door een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Almere is vastgesteld. Het Floriadeterrein ligt tegenover het stadscentrum van Almere, aan de andere kant van het Weerwater. De opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling is op 28 april 2022.

Tijdens de Floriade worden 2 miljoen bezoekers verwacht. Daarna komt op die locatie een nieuwe woonwijk. Een brug aan de noordzijde van het terrein zal het Floriadeterrein en de toekomstige stadswijk verbinden met de Filmwijk.