Aedifica koopt voor € 40 mln twee wooncomplexen in Friesland

Aedifica koopt twee nieuw te bouwen complexen met seniorenappartementen in Leeuwarden en Heerenveen.

Aedifica heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Hevo, die de gebouwen ontwikkelt, en met de toekomstige exploitant Stichting Rendant.
Elk complex telt circa 130 eenheden, dus de transactie heeft betrekking op in totaal circa 260 woningen. De Belgische beursgenoteerde belegger betaalt hiervoor € 40 mln. 

De huurovereenkomsten die Aedifica sluit met Rendant zijn niet-opzegbare triple net langetermijnovereenkomsten van 25 jaar. Het initieel huurrendement is circa 5,5%. 

De nieuwbouw komt op de plek van bestaande, verouderde gebouwen van Stichting Rendant. De ene bevindt zich aan de Hempenseweg 2 in Leewarden (foto) en de andere aan Heerenhage 1 te Heerenveen. De complexen zijn bestemd voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag. De oplevering wordt verwacht in de tweede helft van 2019.

Aedifica Nederland, een volle dochter van Aedifica, zal het eigendom van beide sites in principe in de tweede helft van 2017 verwerven, mits de vereiste stedenbouwkundige vergunningen zijn verstrekt. Daarna worden de bestaande gebouwen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Daarvoor sluit Aedifica een turnkey opleveringsovereenkomst met Hevo. 

 Stichting Rendant heeft ruim 50 jaar ervaring op het gebied van seniorenhuisvesting en dienstverlening en exploiteert thans de twe locaties in de provincie Friesland.

In de laatste PropertyNL magazine staat een interview met Stefaan Gielens.