Aedifica koopt twee zorgresidenties voor € 8 mln

Aedifica Nederland heeft twee zorgresidenties verworven in Nederland voor € 8 mln.

Het betreft Zuyder Haven Oss en Buyten Haven Dordrecht die worden uitgebaat door Zorghaven Groep, een private Nederlandse for-profit exploitant. Zorghaven Groep biedt hoogwaardige zorg aan ouderen met dementie in kleinschalige locaties en exploiteert thans 9 sites. Het is voor Aedifica een nieuwe samenwerking.

De ouderenzorgresidenties worden verhuurd op basis van inflatiegekoppelde onherroepelijke double net huurovereenkomsten met een WAULT4 van ca. 12 jaar. Het initiële brutohuurrendement bedraagt ca. 6%.

Zuyder Haven Oss1 en Buyten Haven Dordrecht2 zijn gelegen in residentiële wijken in Oss en Dordrecht. Zuyder Haven Oss werd in 2019 gebouwd en Buyten Haven Dordrecht werd in 2016 volledig herontwikkeld. Beide ouderenzorgresidenties bieden elk een nieuwe thuis aan 18 bewoners met hoge zorgbehoeften.

Bij de bouw van Zuyder Haven Oss en de herontwikkeling van Buyten Haven Dordrecht is er speciale aandacht besteed aan de milieunormen en werd er geïnvesteerd in energie-efficiënte systemen, zoals o.a. zonnepanelen. Zuyder Haven Oss beschikt over een klasse A++ energielabel en Buyten Haven Dordrecht beschikt over een klasse A energielabel, waardoor beide gebouwen bijdragen aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille.